Wat is een Dynamisch aankoopsysteem (DAS)?

Een marktplaats inhuur of dynamisch aankoopsysteem is een virtuele ‘marktplaats’ waar alle – voor een opdracht of project beschikbare – externe partijen zich kunnen aanmelden met vermelding van hun kwalificaties. Indien u gekwalificeerd bent voor een marktplaats inhuur ontvangt u in de toekomst automatisch een e-mail met uitnodiging bij elke nieuwe inhuur aanvraag. U kunt per aanvraag beslissen of u wilt aanbieden of niet.

Op basis van dit aanbod kunnen beslissers snel en trefzeker de juist gekwalificeerde externe professional tegen het juiste tarief selecteren. Van deze ‘pool’ kunnen uitdrukkelijk ook kleinere (lokale) bureaus en ZZP’ers deel uit maken – een doelgroep die door de huidige omvang van raamcontracten nu vaak niet aan bod komt, maar waar vaak veel expertise en ervaring aanwezig is.

Voor aanbestedingsplichtige organisaties is het DAS gebaseerd op de Europese aanbestedingsprocedure voor dynamische aankoopsystemen. Middels een DAS kan niet alleen inhuur worden georganiseerd, maar ook opdrachten met resultaatverplichting, projecten of zelfs producten kunnen middels een DAS worden ingekocht.

Als leverancier dient u zich eerst te kwalificeren voor een specifiek onderwerp bij een specifieke opdrachtgever. Zodra u alle gevraagde informatie op het CTM-platform heeft ingezonden, kunt u door de opdrachtgever als gekwalificeerde leverancier worden aangemerkt. Als gekwalificeerde leverancier wordt u vervolgens in de toekomst automatisch uitgenodigd om een offerte aan te leveren via het CTM-platform, op het moment dat de opdrachtgever een nieuwe opdracht heeft.

Hoe werkt het?

Als u aanvragen wilt ontvangen van een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) of Marktplaats inhuur, dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Open de gewenste kwalificatie(s) binnen uw vakgebied(en).
  2. Volg de online stappen om uw aanmelding / inschrijving op te sturen.
  3. Na uw aanmelding / inschrijving wordt u gekwalificeerd. Elke inkopende organisatie hanteert een eigen termijn waarbinnen u gekwalificeerd wordt. Lees hiervoor de beschikbare documenten bij de DAS.
  4. Nadat u bent aangemeld bij de DAS en gekwalificeerd bent door de inkopende organisatie hoeft u verder geen actie meer te ondernemen. U krijgt automatisch een uitnodiging per e-mail voor elke nieuwe aanvraag die na uw kwalificatie door de inkopende organisatie wordt uitgezet binnen dat vakgebied.

Veelgestelde vragen

Wat is een kwalificatie en offerte-aanvraag?

U dient bij elke marktplaats of DAS eerst uw organisatie aan te melden en vervolgens gekwalificeerd te worden door de opdrachtgever. Dit heet op het CTM-platform de “Kwalificatie”. De kwalificatie kan meerdere jaren open staan, zodat organisaties zich op ieder moment kunnen aanmelden om gekwalificeerd te worden.

Indien u gekwalificeerd bent wordt u in de toekomst automatisch middels een e-mail door de opdrachtgever uitgenodigd een offerte aan te leveren middels een “Offerte”-aanvraag via het CTM-platform.

Wat is de rol van CTM Solution/EU-Supply?

Het platform waarop de Marktplaats inhuur draait wordt ontwikkeld door EU-Supply. CTM Solution is de distributeur van het platform in de Benelux.

Ik heb geen inloggegevens. Hoe krijg ik die?

Via www.ctmsolution.nl kunt u zich via het menu aan de bovenkant van de website registreren. Nadat uw registratie bij ons is binnengekomen duurt het maximaal 1 werkdag voordat uw registratie goedgekeurd wordt en u met het platform kunt werken. Na goedkeuring van uw registratie kunt u zich aanmelden/kwalificeren bij alle marktplaatsen en dynamisch aankoopsystemen op het CTM-platform.

Hoe meld ik mij aan voor een Marktplaats inhuur of Dynamisch aankoopsysteem?

In het menu van www.ctmsolution.nl klikt u op ‘Aanmelden marktplaats inhuur. Via deze button kunt u alle actieve Marktplaatsen inhuur en Dynamische aankoopsystemen terugvinden.

Klik op de naam van de organisatie en vervolgens de gewenste Marktplaats inhuur waarin u geïnteresseerd bent. De uitnodigingsbrief en inschrijvingsvoorwaarden dient u gelezen te hebben en te accepteren. U komt dan op de aanmeldingspagina van de marktplaats terecht.

Let op: Afhankelijk van de kwalificatie dient u hier vragen te beantwoorden, eventueel gevraagde documenten te uploaden én op ‘Verzend voorstel’ te klikken. Hiermee verzendt u uw aanmelding naar de opdrachtgever. De opdrachtgever bepaalt binnen wat voor termijn u wordt gekwalificeerd.

Ben ik gekwalificeerd?

Nadat u bent gekwalificeerd, ontvangt u automatisch in uw inbox een uitnodiging op het moment dat de eerstvolgende offerte-aanvraag wordt gestart.

Indien uw aanmelding niet in orde is ontvangt u een afwijzing. U kunt dan uw aanmelding wijzigen en opnieuw versturen. U wordt dan opnieuw beoordeeld.

Hoe kan ik een collega aan de kwalificatie of offerte-aanvraag toevoegen?

Ga naar de kwalificatie of offerte-aanvraag. U klikt in de kwalificatie of offerte-aanvraag op de link ‘Collega’s toevoegen’. Hierna op ‘Toevoegen/verwijderen leden’. U kunt gebruikers selecteren en toevoegen. Klik vervolgens op ‘Opslaan’. Als laatste geeft u de rechten ‘Editor’ aan en kunt u ‘Opslaan’.

 

NB Elke ‘Editor’ en de ‘Eigenaar’ die is ingesteld in de kwalificatie ontvangt een uitnodigingsbericht op het moment dat er een nieuwe aanvraag wordt verstuurd.

Hoe bepaal ik wie binnen mijn organisatie de uitnodiging ontvangt voor de inhuur aanvragen?

Ga naar de oorspronkelijke kwalificatie. Klik vervolgens op de link ‘Collega’s toevoegen’ en hierna op ‘Toevoegen/verwijderen leden’. U kunt gebruikers selecteren en toevoegen. Klik vervolgens op ‘Opslaan’. Als laatste geeft u de rechten ‘Editor’ aan en kunt u ‘Opslaan’. NB Elke ‘Editor’ en de ‘Eigenaar’ die is ingesteld in de kwalificatie ontvangt een uitnodigingsbericht op het moment dat er een nieuwe aanvraag wordt verstuurd.