Bent u graag flexibel bij het inhuren van personeel of het inkopen van producten? Levert uw raamovereenkomst niet het gewenste resultaat? Of wilt u niet steeds opnieuw een tender in de markt zetten voor elke opdracht? Dan is een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) misschien een oplossing voor u! Met het DAS bent u niet meer beperkt tot een aantal leveranciers, maar beheert u een dynamische kaartenbak van leveranciers. Via ons online platform kunt u eenvoudig offertes aanvragen binnen uw eigen categorie├źn van leveranciers.

Hierdoor heeft u meer keuze (hogere kwaliteit) en krijgt u een scherpere prijs door automatische concurrentiestelling.

Onafhankelijk

CTM Solution levert als onafhankelijke partij het platform. CTM Solution handelt autonoom en heeft geen belangen in andere partijen.

Op dinsdag 17 januari hebben wij samen met onze partners Xpert Inkoop en Aanbesteding en het NIC een webinar gegeven over de toepassingen en mogelijkheden van een Dynamisch Aankoopsysteem. In een gesprek tussen CTM Solution en het NIC hebben we de inhoudelijke en technische kanten van een DAS besproken. Daarnaast behandelen we de overwegingen uit de praktijk om tot het instellen van een DAS over te gaan. De gehele webinar is terug te kijken via Xpert Inkoop en Aanbesteding.

 

Kijk hier de volledige webinar terug

Om zowel voor Staatsbosbeheer als de markt de procedure eenvoudig, flexibel en laagdrempelig te houden, waarbij lokale aannemers ook een goede kans maken, is gekozen voor een DAS systematiek. Bovendien hoeft zo niet alles van tevoren helemaal duidelijk te zijn, zoals bijvoorbeeld bij een raamovereenkomst.

Het voordeel dat bij de nadere uitvraag maatwerk uitgevraagd kan worden, is van groot belang. Op deze wijze staat de kwaliteit van de gebieden voorop. Bovendien krijgt Staatsbosbeheer door de elektronische afhandeling managementinformatie over de uitbestede maaiwerkzaamheden: waar, hoeveel en tegen welke prijs.

– Harry Schreur, Senior Adviseur Inkoop Staatsbosbeheer

Wat levert een Dynamisch Aankoopsysteem op?

Rechtmatigheid externe inhuur conform nieuwe aanbestedingswet volledig gewaarborgd
Hogere kwaliteit door optimale marktbenutting
Risicoverlaging doordat onnodige tussenschakels vermeden kunnen worden
Flexibiliteit in inhuur zonder de beperking van vier jaar (t.o.v. traditionele raamovereenkomst)
Directe besparing op tarieven door rechtstreekse inhuur op basis van brede concurrentiestelling
Uniform en gestroomlijnde inhuur doordat ons DAS uw organisatie stap voor stap begeleidt door het proces
Transparantie in en grip op inhuur via een volledig auditable proces en dossier
Desgewenst (tijdelijke) volledige ontzorging bij het opzetten en operationaliseren van uw Dynamisch aankoop systeem via ons ervaren implementatie- en inhuurdeskteam